Republica Dominicană

Bachata, rom,  plaje cum vezi numai în filme și oameni calzi – asta îmi vine în minte de câte ori mă gândesc la experiența mea din Republica Dominicană.

Cuvintele pentru experiența din dominicană nu vor fi de-ajuns oricât m-aș strădui dar voi încerca să vă povestesc cum pot mai bine.

După un zbor direct de 12 ore (nu este atât de greu precum pare deși picioarele mele nu mai încăpeau în adidași), singurul lucru pe care voiam să îl fac era să ajung la hotel, să îmi fac un duș și să beau o cafea. Fiind acolo cu serviciul, primul lucru pe care l-am făcut a fost să vizităm hotelul care ne-a cazat în primele 3 nopți și anume Vista Del Sol, un hotel bun deși notele de pe booking spun altceva, eu personal îl recomand și voi oferi atât plusurile cât și minusurile fiecărui hotel vizitat acolo si credeți-mă, am vizitat destule dar despre asta vom discuta în alt moment, acum vreau să povestesc puțin despre destinație.

Fiind prima zi acolo, după vizita hotelului și micul-dejun, am avut restul zilei liberă. Primul lucru pe care l-am făcut după cazare, duș și schimbat, a fost să mergem să ne achiziționăm cartele pentru internet  de la magazinul hotelului. Nu luați de la recepție, este și mai scump și dau doar pentru 5 zile de utilizare. La magazin am luat pentru 10 zile – 10 GB din care mi-au rămas vreo 2 GB la sfârșitul vacanței. Costul cartelei a fost de 25 dolari dar, zic eu, au meritat. După ce am terminat cu internetul, am mers la bar de unde ne-am luat câte o Cuba Libre și ne-am îndreptat către plajă. Senzația avută în momentul în care am văzut plaja plină de palmieri și culoarea turquoise oceanului a fost de nedescris. Aveți mai jos poze, să vă puteți face o idee:

     

Sunt multe obiective / activități pe care le puteți atinge în dominicană, noi din cauza serviciului nu le-am putut încerca pe toate dar printre puținele încercate sunt:

Vizită pe Insula Saona – Aici s-au filmat secvențe din „Pirații din Caraibe” și „Laguna Albastră” iar peisajul este de-a dreptul spectaculos! În drumul către insulă (care se face cu barca de viteză) am trecut pe lângă locurile unde se filmează ” Survivor România”, am oprit într-un golfuleț unde este o rezervație naturală și o zonă protejată a stelelor de mare. Acolo vă veți putea bucura de Marea Caraibelor în timp ce echipajul bărcii vă va servi cu „Mama Juana” (băutura tradițională din Republica Dominicană), Cuba Libre și veți avea ocazia să vă fotografiați cu stelele de mare care sunt vedetele acelui golfuleț. Mai jos aveți un filmuleț cu golful, nu se vede foarte clar dar vă puteți face o idee:

 

1. Insula Saona vă va impresiona încă de la început și vă va da senzația că tocmai ați pășit pe o bucată de Rai. Acolo vă puteți bucura de plaje cu nisip alb, splendida pădure de palmieri, multă Cuba Libre, dansuri latino și minunata apă a Mării Caraibelor.  Veți întâlni vânzători care vă vor atrage cu trabucuri de diverse arome, cocos verde combinat cu puțină Mama Juana, Rom Dominican și multe alte produse de-ale lor. În excursie aveți inclusă băutura de pe plajă ( Cuba Libre, Santo Libre, Mama Juana, rom simplu, suc, apă și bere) și prânzul care nu este diversificat dar este absolut delicios (și necesar după ce te bucuri de mai multe Cuba Libre si Mama Juana). Întoarcerea va fi cu catamaranul, drumul va dura mai mult dar vă veți bucura de priveliște, soare și mult dans latino. Nu vă faceți griji dacă nu știți pașii, animatorii sunt acolo să vă învețe, trebuie doar să vreți.

Aveți mai jos un filmuleț să vă puteți face o idee despre  Insula Saona deși, credeți-mă, realitatea bate orice poză/film!

2. COCO BONGO – Punta Cana – se spune despre acest club că este printre cele mai frumoase cluburi din lume, eu nu am fost în toată lumea (încă) dar pot spune că a fost cea mai tare experiență din viața mea! Show-uri de înaltă calitate, mix-uri ale celor mai renumiți Dj din lume, spectacole cu laser și zgomote de fum – sunt câteva exemple din ceea ce veți vedea și veți trăi în acel club. Dansatori sau nu, pregătiți-vă pantofi lejeri de dans pentru că vă garantez că atmosfera de acolo vă va ține în priză toată noaptea. Ah, să nu mai spun de țipete, eu cel puțin, la show-ul cu Michael Jackson am scos niște „octave” de care nu credeam că sunt capabilă să le scot vreodată. Deși poate sună ciudat pentru un club, eu pot spune că am avut piele de găină în fiecare secundă petrecută acolo. Mai multe nu vă pot spune, vă las pe voi să trăiți această experiență. 😉

 

3. Safari truck – Cafea, cacao, trabucuri, rom dominican, toate acestea le puteți vedea/gusta în acest safari. Dimineață ne-a preluat un camion care ne-a dus în satele din dominicană. Priveliștea pe parcursul drumului a fost de-a dreptul spectaculoasă, munți, palmieri, bananieri, mici plantații de cafea, cacao și multe alte fructe exotice în habitatul lor natural, o adevărată bucurie pentru ochi. Am vizitat o școală din sat unde situația nu este roz deloc, acolo puteți dona din puținul vostru pentru copii, să își poată continua educația. În continuare am fost duși să vizităm o cultură de cafea și cacao, am gustat o cacao cu scorțoșoară nemaipomenită ce a fost pregătită de localnici, am fost serviți cu multe fructe, nelipsita Mama Juana și ni s-a dat ocazia să achiziționăm cafea, cacao, scorțișoară, vanilie, rom și Mama Juana direct de la producători. Tarifele, după cum veți vedea, nu sunt mici deloc dar unele produse chiar merită.

 

                                                                       

Ultima oprire a fost la o fermă unde se putea călări  sau pur și simplu te puteai relaxa într-unul din hamacele puse la dispoziție până la ora prânzului. Eu am ales călăria pentru că mi-am dorit de foarte mult timp să încerc această activitate. Am avut ceva emoții, ce-i drept, până să mă urc pe cal dar apoi m-am relaxat (relaxarea a durat în jur de 5 minute). Calul meu se numea Cancun dar cred că după experiența avută cu mine, va răspunde numai la tranquilo pentru că tot drumul numai asta i-am spus. Ah, și cred că am slăbit și câteva kg în jumătate de oră cât am mers călare. Priveliștea era foarte frumoasă dar eu m-am focusat mai mult pe discuția mea cu Cancun căruia nu prea îi plăcea mersul la galop ci voia să alerge puțin și nu pe potecă, mai mult prin iarbă sau prin cele mai mari gropi care mai erau și pline de nămol (plouase cu o seară înainte în zonă). Deci, dacă doriți puțină adrenalină, mergeți cu Cancun și veți avea parte. PS: 2 zile am avut febră musculară de la călărit și, deși eu fac sport des, această febră s-a făcut simțită intens. Dar cred că aș repeta experiența și chiar cu Cancun.

După călărit am avut parte de un prânz delicios, mâncare tradițională a dominicanilor care constă în mare parte în pui și orez plus salate și desert. Ah, am băut și o cafea delicioasă la ei acolo, printre cele mai bune băute în dominicană.

 

Despre Republica Dominicană sunt multe de spus  (m-am îndrăgostit de această destinație și cu siguranță mă voi întoarce), eu am încercat să fac un „mic” rezumat care nu a ieșit atât de mic deși am redus cât am putut de mult. Tot ce pot spune este că această experiență trebuie încercată, într-adevăr este o destinație mai scumpă dar credeți-mă, merită din plin, nu veți regreta nici măcar un cent cheltuit.

Atât eu cât și colega mea vă stăm la dispoziție,  vă vom oferi tot ajutorul și vă vom îndruma cât mai bine în funcție de dorințele dumneavoastră.

Cu drag,

Denisa 🙂